Antiszemita netezők: Bukarest a világelsők közé került

Nem kifejezetten előkelő listára került fel Bukarest: a világ harmadik helyén szerepel az antiszemita internetes bejegyzések tekintetében.

Az izraeli diaszpóraügyi minisztérium tett közzé egy felmérést, amely egy az antiszemita internetes tartalmakat figyelő szoftveren alapul. A program figyeli nemcsak azt, hogy milyen bejegyzések jelennek meg, de azt is, hogy milyen mértékben osztják meg azokat, kik, milyen városokban és országokban.

A The Times of Israel lap cikke szerint szoftver a Nemzetközi Holokauszt-emlékezési Szövetség antiszemitizmus-meghatározását használja és angol, arab, francia, német nyelvű bejegyzéseket követ a Facebookon és Twitteren. A minisztérium az elemzéseket követően az érintett cégekhez fordul a tartalmak eltávolítását kérve.

A program egyhónapos tesztje alatt 30 ezer felhasználó 409 ezer bejegyzését fedezték fel, amelyik megfelel a kritériumoknak. A legtöbb antiszemita megnyilvánulást Chile fővárosában, Santiago de Chilében fedezték fel, az ukrán Dnyipro városában, és Bukarestben.

A nyugati városok közül Párizs és London számít a leginkább antiszemitának ebben a tekintetben.

Kapcsolódók

Kimaradt?