Ezeket ne hagyja az autóban a nagy hidegek idején

A hideg és a fagy beköszöntével nemcsak szervezetünket, hanem néhány használati tárgyunkat is védenünk kell. Vannak ugyanis olyan holmik, amelyek minőségében kárt tud tenni a hideg, így jobb ezeket megkímélni. Az Éva Magazin összegyüjtötte azokat a dolgokat, amelyeket ne felejtsünk az autónkban. 

Elektronikai eszközök

Bizonyos hőmérséklet alatt minden ami akkumulátorral müködik, károsodásnak van kitéve. Néhány okostelefon akkumulátoránál már mínusz 5 fok esetén is meghibásodás léphet fel, így semmiképpen se hagyjunk elektronikai eszközöket az autóban. A biztonság kedvéért a különböző kábelek (tötltőkábel) se maradjanak ott, kiszálláskor pedig ellenőrizzük, megvan-a a telefonunk.

Szénsavas italok

Ha valaki tett már a fagyasztóba szénsavas üditőt vagy vizet, annak nem kell magyarázni, miért ne felejtsen télen az autójában szénsavas italokat. Inkább forduljunk többször vissza, minthogy a kocsi épsége és szépsége bánja feledékenységünket.   

Gyógyszerek

A gyógyszerek és vitaminok minőségének megőrzéséhez rendkivül fontos, hogy megfelelő hőmérsékleten tároljuk ezeket. Általában ez a készítmény összetételétől függ, így a dobozáról tájékozódhatunk az ajánlott tárolási hőmérsékletről. A legtöbb tabletta 15-25 fok közötti hőmérsékleten, a legtöbb oldat és injekció pedig 2 és 8 fok között tartja meg stabilitását. Tehát autóban tárolni sem télen, sem nyáron nem túl célszerű. Ha eddig tartottunk fájdalomcsillapítót a kesztyűtartónkban, azt most inkább dobjuk be a táskánkba és vigyük magunkkal.

Kozmetikumok

A legtöbb szépségápolási termék tartalmaz vizet, ami a mínuszokban megfagy. Az autóban maradt sminkes neszeszert, kézkrémet, ajakápolót ezért inkább vigyük magunkkal a táskánkban. Egy kis odafigyeléssel megőrízhetjük a termékek minőségét.

Hangszerek, fából készült tárgyak

Az autó száraz környezete és a kinti fagy kiszáríthatja a fát, amiben maradandó károk keletkezhetnek. Ne hagyjunk az autó csomagtartójában hangszereket, összeszerelésre váró fa bútorokat vagy egyéb fából készült tárgyakat. 

Kapcsolódók

Kimaradt?