Ezekre volt a világ kíváncsi 2017-ben a Wikipédián

Összegyűjtötte a Wikipédia az év legnépszerűbb kereséseit. A halálesetek, Trump és II. Erzsébet királynő vezetik a listát.

Az első helyre a halálesetek kerültek, bár a Wikipédia szerint 2017 nem számított olyan erős "celeb-apokalipszisnek", mint 2016. A második helyezést Donald Trump amerikai elnök szerezte meg, harmadik helyre pedig II. Erzsébet királyné került. A híres halálesetek Charles Manson halála után lettek különösen keresettek, Trumpra a január 20-i iktatását követően lett kíváncsi a többség. A királynőre a The Crown TV-sorozat második évada után voltak különösen kíváncsiak.

A negyedik helyet a Game of Thrones sorozat hetedik évada szerezte meg az augusztus 28-i finálét követően, a hatodik helyre maga a sorozat került. Az ötödik helyezést Meghan Markle szerezte meg, miután bejelentették, hogy Harry herceg eljegyezte.

A hetedik helyet is a mozi szerezte meg: az idei bollywoodi (indiai) filmekre voltak kíváncsiak a felhasználók. A nyolcadik leggyakrabban keresett szócikk az Egyesült Államok volt, szintén Trump januári beiktatását követően.

A kilencedik legkeresettebb szócikk a bitcoin lett, miután december 18-án meghaladta a 14 ezer dolláros értéket, a tizedik a 13 Reasons Why sorozat lett.

A top 50-es listába számos további sorozat és film, híresség bekerült, valamint a Facebook, a YouTube, a második világháború, a Google.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?