Megszületett a kisbaba, akit 25 éve fagyasztottak le

Az 1992-ben embrióként lefagyasztott Emmát egy 25 éves lány hozta világra.

"Tudod, hogy még csak 25 éves vagyok? Ez az embrió és én lehettünk volna akár legjobb barátok is" - mondta az édesanya kislánya születése után nem sokkal a CNN tévécsatornának. Tina Gibson lánya, Emma ugyanis 2017. november 25-én született, de egy olyan embrióból, melyet még 1992. október 14-én fagyasztottak le - tájékoztat az EuroNews. Carol Sommerfelt, az Embriológiai Labor vezetője a Nemzeti Embrió-adományozó Központban a Huffington postnak elárulta, hogy Emmát március 13-án olvasztották fel.

Tinát saját bevallása szerint sokkolta, mikor megtudta, hogy az embrió, melyet testében hordoz, nagyjából ugyanannyi idős, mint ő maga. A kis Emma így valószínűleg a legidősebb lefagyasztott embrió, mely élve született meg - maga mögé utasítva ezzel az előző rekordert, aki "csak" 20 éves volt születésekor.

"Én csak egy kisbabát akartam" - mondta el Tina, akit nem érdekel, világrekordot döntöttek-e lányával. Férjével, Benjamin-nal nem lehetett közös gyermekük, ezért fordultak egy megtermékenyített petesejtért az adományozó központhoz. A központ olyan megtermékenyített petesejteket adományoz leendő szülőknek, akiket genetikai szüleik nem használtak fel, és régóta fagyasztott állapotban tárolják őket. Eddig íly módon a központ 700 sikeres terhességhez járult hozzá, köztük Tináéhoz is.

Jeffrey Keenan, aki az embriótranszfer egyik lebonyolítója volt, azt reméli, hogy ez a történet arra buzdítja majd a szülőket, akik nem használták fel összes, lefagyasztott embriójukat, hogy adományozzák őket olyan szülőknek, akiknek másképp nem lehet gyereke: „Azt reméljük, hogy ez a történet elgondolkoztatja azokat, akiknek lefagyasztott embriói évek, évtizedek óta várakoznak, és megfontolják, hogy íly módon életre hívják őket.” 

Kimaradt?