Egy nemlétező vendéglő lett London legmenőbbje

Átverte a TripAdvisort a Vice egy brit munkatársa, szabadúszó "szélhámos": olyan londoni éttermet tett fel a virtuális térképre, amely nem is létezik.

Butler kitalálta a The Shad at Dulwich nevű kamuéttermet, nem adva meg heyszínt sem mondván, hogy csak időpont-egyeztetéssel lehet nála fogyasztani.

A szélhámos ráadásul kamu-ételeket is fotózott, hogy minél tetszetősebb legyen a kínálat: borotvakrémet, fehérítőtablettát és a saját lábát fotózta úgy, hogy kívánatos ételként tűnjön fel. Ezt követően kért meg ismerősöket, hogy dícsérjék agyon az éttermét a TripAdvisor honlapján. A népszerűsége egyre emelkedett, míg végül egyre többen keresték fel, idővel pedig élelmiszer-forgalmazók is küldtek neki mintákat, álláskeresők jelentkeztek nála. Az étterem a legmenőbb londoni hely lett két héten át.

Butler végül úgy döntött, hogy leleplezi saját magát, és áthívott a legendás helyre néhány vendéget, akiket egyszerű hidegtállal kínált. Még így is voltak, akik egy újabb ebédre jelentkeztek be.

A TripAdvisor nyilatkozata szerint nem sokat bizonyít ez a trükk: kevesen vannak ugyanis, akik hasonlóval próbálkoznának.

Kapcsolódók

Kimaradt?