Nem sci-fi, valóság: repülő taxit fejleszt az Uber és a NASA

Repülő taxi tesztelését kezdi el 2020-ban Los Angelesben, a texasi Dallas-Fort Worth környékén és az egyesült arab emírségekbeli Dubajban az Uber, amely az amerikai űrkutatási hivatallal (NASA) együttműködve akarja kiépíteni új szolgáltatását. Tervrajz | Fotó forrása: Uber

Jeff Holden, a taxiscég vezető termékmenedzsere a Web Summit lisszaboni technológiai konferencián ismertette a projekt terveit. Közölte: az elektromos repülő taxik egy 80 perces autóutat mindössze négy perc alatt tennének meg. 

Holden szerint olcsóbb lenne az Uberrel repülni, mint saját autóval utazni. A cég számításai szerint az UberAir annyiba kerülne, mint az Ubernél olcsóbb UberX-szolgáltatás.

Ugyanakkor elmondta, hogy a cég a NASA-val írt alá megállapodást egy új légiközlekedés-ellenőrzési rendszer kidolgozásáról, amely lehetővé tenné ezeknek az alacsonyan, és a tervek szerint pilóta nélkül repülő járműveknek a koordinálását. Hozzátette: az Amerikai Egyesült Államok Légierejével és a Szövetségi Repülésügyi Hivatallal (FAA) is terveznek együttműködést.

Kimaradt?