Hány privát csevegést adna egy trikóért?

"Mennyibe kerül ez a trikó?" "Öt WhatsApp-beszélgetést kérünk érte." Rendhagyó kísérleti boltot hozott létre a Kaspersky Labs Londonban, hogy fontos kérdésre hívja fel a figyelmet.

A Data Dollar Store, azaz Adat Dollár Bolt Londonban nyílt meg, és célja az volt, hogy a személyes adataink biztonságára hívja fel a figyelmünk. A Kaspersky Labs az Old Streeten, London belvárosában kínálta portékáját olyan érzékeny adatokért cserébe, mint a személyes internetes csevegéseink. Egy trikóért elkértek például öt WhatsApp beszélgetést vagy néhány fotót, amelyet mások is olvashattak volna egy kihelyezett képernyőn.

Egy globális felmérés szerint a felhasználók 29 százalékát érte már kibertámadás, mégis alig 39 százalék gondoskodik a készülékei védelméről.

Tudni kell azt is, hogy éppen a Kaspersky Labet vádolták meg nemrég azzal, hogy a számítógép-biztonsággal foglalkozó, moszkvai székhelyű cégre befolyást gyakorolhat a Kreml. A vírusirtó szoftvereinek telepítése amerikai kormányzati hivatalokban veszélyeztetheti az Egyesült Államok nemzetbiztonságát, ezért a kormány betiltotta a termékeinek használatát a kormányhivatalokban.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?