Valóságos hadsereggel lép fel a Facebook az orosz propaganda ellen

Lépéseket tesz a Facebook az orosz propaganda ellen, miután kiderült, hogy az Egyesült Államokban a tavalyi elnökválasztási kampány idején és után mintegy tízmillióan követték a gyaníthatóan oroszok által közzétett reklámanyagokat.

Ennek érdekében több mint ezer embert alkalmaznak. A cél, hogy januártól világszerte vizsgálják a megjelenő hirdetéseket, az orosz propagandát kiszúrandó. Emellett a mesterséges intelligenciát is bedobják.

Az amerikai választásokkal és politikával kapcsolatos hirdetések feladásakor több dokumentummal kell majd igazolják magukat. Az erőszakos kifejezéseket is szűri a közösségi portál, amelyek társadalmi feszültségeket szülhetnek.

A Facebook vezetői hétfőn részletesen adatolva átadták a washingtoni kongresszusnak a valószínűsíthetően oroszok által közzétett mintegy 3000 reklámanyag teljes adatbázisát. Ezek között nem csupán olyanok szerepelnek, amelyek az amerikai választási folyamat idején kerültek a Facebookra, körülbelül 50 százalékukat már a választások után posztolták.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?