Lecsaptak a sötét web egyik fontos honlapjára

Néhány napja bezárt a sötét web egyik legnagyobb forgalmat bonyolító helye, a drogok és más illegális javak árusításával foglalkozó AlphaBay.

A bezárással egyidejűleg közel négymillió dollárnak megfelelő összeget emeltek le a site bitcoin-számláiról, amiből sokan arra következtettek, az üzemeltetők azért húzták le a redőnyt, hogy megléphessenek a felhasználók pénzével. Most kiderült, hogy egy nemzetközi rendőrségi akció áll a hely bezárása mögött.

A Wall Streat Journal értesülése szerint Thaiföldön letartóztatták a kanadai állampolgárságú Alexandre Cazest, aki az Alpha Bay egyik üzemeltetője. A rendőrségi akció július 5-én történt, ugyanaznap, amikor az AlphaBay bezárt. Cazest nem sokkal később hotan találták cellájában: a kanadai hatóságok szerint öngyilkosságot követett.

Az AlphaBay, amelynek forgalma a Silk Road 2013-es lekapcsolása után lendült fel, a drogok mellett lopott bankkártya-számok árusításából is hatalmas hasznot húzott, és napi forgalma egyes becslések szerint elérte a 800000 dollárt.

Kapcsolódók

Kimaradt?