Mobilalkalmazással népszerűsítik Maros megye turisztikai látnivalóit

A jövőben Maros megye népszerűsítésére használják azt az applikációt, amelyet a Maros Megyei Tanáccsal megállapodva a Gotransylvania Regional Development Kft továbbfejleszt. A GoTransylvania mobilalkalmazásról szóló megállapodást csütörtöki soros ülésén hagyta jóvá a megyei önkormányzat.

A GoTransylvania alkalmazás már működőképes, jelenleg is számos információt szolgáltat a turistáknak Maros megye három településéről: Marosvásárhelyről, Segesvárról és Szovátáról. A desztináció kiválasztása után a turisták különböző adatokat találnak az adott település turisztikai, kulturális látnivalóiról, az éttermekről, szálláshelyekről, stb. Az alkalmazás audioguide-ot, írott szövegeket, offline is használható térképet és GPS-t is tartalmaz.

A Maros Megyei Tanács és az applikációt kidolgozó cég abban állapodtak meg, továbbfejlesztik az alkalmazást, hogy a turisták Maros megye minden térségéről találjanak információkat az applikáció használatakor. A fejlesztéshez a megyei önkormányzat nem anyagilag járul hozzá, hanem a cég rendelkezésére bocsátja azokat a szövegeket, információkat és népszerűsítő anyagokat, amelyekkel rendelkezik a Maros megyei turisztikai látnivalókról. Cserébe ingyen használhatja az alkalmazást a megye turisztikai népszerűsítésére. Az applikáció kezdetben 3 nyelven, magyarul, románul és angolul lesz elérhető, de később más nyelvekre is lefordítják az ismertető anyagokat.

Továbbbfejlesztik Maros megye interaktív térképét is

2011-ben a Maros Megyei Tanács együttműködési megállapodást a Schubert & Franzke kiadóval, Maros megye hivatalos térképének kiadására, illetve a megye interaktív térképének az elkészítésére – ez utóbbi elérhető a megyei tanács honlapján.

A csütörtöki tanácsülésen arról született megállapodás, hogy a cég továbbfejleszti a térképet, új funkciókkal látja el, hogy könnyebben lehessen keresni rajta, illetve, hogy menteni és nyomtatni is lehessen a térképet vagy egyes részleteit. 

A megyei önkormányzati testület a költségvetés kiigazításról is döntött. Ennek keretében 237 ezer lejt utal a megye a Horea Katasztrófavédelmi Felügyelőség programjára, amelynek célja, hogy hatékonyabbá tegyék az állampolgárok védelmét szolgáló beavatkozási egységek munkáját. Emellett 25 ezer lejt utalt ki a megyei önkormányzat a Maros Megyei Szociális és Gyermekvédelmi Igazgatóságnak a májusi szociális szolgáltatások kifizetésére. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?