Újabb mérföldkő: ennyi mobil-előfizető van a világon

Ötmilliárd mobil-előfizető van a világon, átképünk ezzel egy újabb bűvös határt – derül ki a GSMA Intelligence jelentéséből.

A szervezet valós időben követi az előfizetések alakulását, így aztán egészen megbízható információkkal szolgálnak arról, hogy éppen hol tartunk.

Ez persze nem egyenlő azoknak a számával, akik előfizetéssel bírnak, hiszen sokan több bérletet is kötöttek.

A jelentésből kiderül, hogy Észak-Amerikában 292 millió előfizetés van, ez a teljes szám 6 százaléka, a teljes lakosságnak pedig a 80 százaléka. Dél-Amerikában 459 millió (9 százalék, 71 százalék). Európában a lakosság 86 százalékának megfelelő előfizetés él, ez 465 millió, az 5 milliárd 9 százaléka.

A Független Államok Közösségében (azaz a volt Szovjetunió 15 tagállamának közösségében) a lakossághoz viszonyítva 79 százalékos ez az arány, 227 millióval a teljes szám 5 százalékát adják ki, míg a Csendes-óceáni térség 68 százalékos aránnyal, 2.765 millió emberrel a teljes előfizetéseknek 55 százalékát adja. Ebből Kína több mint egymilliárd előfizetést jelentIndia pedig 730 milliót.

A Közel-Kelet és Észak-Afrika 63 százalékos aránnyal és 391 millió előfizetéssel a teljes szám 8 százalékát adja, a Szubszaharai Afrika pedig 44 százalékos aránnyal és 436 millió előfizetéssel a 9 százalékát.

A szervezet szerint elsősorban Indiának köszönhetően 5,7 milliárdra nő a következő években az előfizetések száma.

Címlapi illusztrációnk: nodestudios.co.uk

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?