Ezt tanácsolja Bill Gates a frissen végző egyetemistáknak

Tanácsokat adott a többezer frissen végző egyetemi hallgatónak az Egyesült Államokban Bill Gates. Érdemes megszívlelni a milliárdos szavait.

Bill Gates 14 tweetben tette közzé a tanácsait. Ezek között sok kifejezés szerepelt, de a pénz nem. A milliárdos filantróp arról beszélt, milyen munkába vágna bele, ha most volna végzős.

A mesterséges intelligencia, a energiaszektor és biotudományok ígéretes területek, amelyeken nagy hatást lehet elérni - írta. Korábban arról beszélt Gates, aki egyébként otthagyta a Harvardot a Microsoft megalapításáért, hogy a mesterséges intelligencia területe "kiváló" potenciállal bír és "minden, ami a területhez kapcsolódik, egy életre szóló izgalmas karriert jelent".

Ugyanebben a beszédében, a Columbia University-n Gates azt mondta, az energiaszektorban komoly kereslet nyílt arra, hogy "megbízható, olcsó és tiszta" energiát fejlesszenek ki. A biotech fejlesztések is gyorsabbak mint valaha, hiszen olyan betegségek legyőzésére törekszenek, mint daganatos betegségek és túlsúlyosság, vagy védőoltások fejlesztésére használják a technológiát.

Azt javasolta ugyanakkor, hogy a frissen végző hallgatók olyan emberekkel vegyék körül magukat, "akik kihívás elé állítanak, tanítanak és egy jobb énünk irányába tolnak." Gates arra is emlékeztetett, gondoljanak másokra, főként a kevésbé szerencsésekre.

"Többet tudtok, mint mennyit én tudtam ebben a korban" - mondta. Azt javasolta ugyanakkor, tegyenek az igazságtalanság ellen, akár lent az utcán, akár globális szinten.

 

 

https://fortune.com/2017/05/16/bill-gates-college-graduation-advice/

Kapcsolódók

Kimaradt?