A Samsung megtartja vezető pozícióját

A DigiTimes beszállítói forrásokkal beszélt, akik szerint a Samsung a csúcskategóriában is megtartja vezető helyét, mivel a Galaxy S8 és S8+ kellően sikeresek lesznek.

A gyártó egy dél-koreai lap szerint megkezdte az OLED-gyártási kapacitás alapos kibővítését, erre az év végéig összesen 9 milliárd dollárt költenek majd. Itt egyes LCD-gyártósorokat is lecserélnének, a Samsung Display A3-üzemének kibocsátását megháromszoroznák, az utolsó negyedévben pedig már havonta 30 ezer hatodik generációs panelt állítanának elő.

Tekintettel arra, hogy a cég az OLED-piac mintegy 95 százalékát uralja, itt nem kell órási kihívással szembenézniük, de azt is tudjuk, hogy több nagyobb rivális is szeretne behatolni a területre, hogy kivegyék a részüket a profitból. 

A Galaxy S8 esetében egyébként egyesek máris utánpótlási gondokat vetítenek előre, legalábbis ami az előlapi kameramodult illeti. Itt a kamerát egy íriszolvasóval kombinálták, ennek előállítása némileg bonyolultabb, így kérdéses, hogy ezt hosszú távon mennyiben tudják majd kellő számban biztosítani.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?