Romániai áldozatai is vannak a facebookos csalóknak

Romániai áldozatai is vannak már azoknak az internetes bűnözőknek, akik az emberek Facebook-függőségére és hiszékenységére alapozva, egy új módszerrel csalnak ki pénzt a közösségi oldalak felhasználóitól – számolt be a PRO TV.

A csalók nem csak magánszemélyek, hanem cégek Facebook-oldalára is kivetik a hálójukat. Egy üzenetben arról értesítik a célba vett felhasználót, hogy fiókját törlik, mert egy bejelentés szerint hamis profillal működteti. Az illetőt ezek után átirányítják egy honlapra, ahol személyes adatainak megadásával bizonyíthatja kilétét. Csakhogy a kért információk közt bankkártya adatok is szerepelnek.

A PRO TV szóba is állt egy cégtulajdonossal, akit majd nem sikerült átverniük a csalóknak. A vállalkozót szintén azzal fenyegették, hogy megszüntetik cége Facebook-oldalát. A férfi a bankkártya adatait is megadta, de végül gyanút fogott, és letiltotta a kártyáját, még mielőtt leürítették volna a folyószámláját.

A kereskedelmi csatorna által megszólított informatikai szakember azt tanácsolja a Facebook-felhasználóknak, hogy a beállításokkal korlátozzák azok körét, akiktől üzeneteket kaphatnak, és csak ismerőseiknek engedjék meg, hogy taggelhessék őket.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?