Saját tévécsatornát indított a YouTube

Saját streamingszolgáltatást indít Amerikában a YouTube, ami havi 35 dollárba fog kerülni. Ezért cserébe közel 40 nagy csatorna műsorait élvezhetik a felhasználók bármilyen mobileszközön.

A YouTube TV névre keresztelt szolgáltatáson évek óta dolgoznak, most kezd viszont valódi formát ölteni, már számos partnerrel sikerült megállapodni.

A YouTube TV-n nézhető lesz a YouTube Red nevű prémiumszolgáltatás 28 saját gyártású sorozata is, amivel főleg a fiatalok kedvére próbálnak tenni. Az alapcsomaggal 30-40 tévéadó tartalmait élvezhetik a felhasználók: az előfizetők gyakorlatilag a nagyobb csatornák, tartalomgyártók streamelt tartalmait nézhetik internetre csatlakoztatott okostévén vagy más mobileszközökön. Ezt egy külön appon keresztül tehetik meg, a hagyományos YouTube alkalmazás nem lesz rá alkalmas.

Egyelőre csak az amerikaiak élvezhetik majd, számukra hónapokon belül elindult a szolgáltatás. A cég tervei közt sajnos nem szerepel az, hogy további országokkal bővítsék a sort - írja az Origo.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?