Ezt kínálta 2016 az okostelefonok terén

Nemm volt botrányoktól és szabadalmi perektől mentes 2016 sem, de számos fontos újítás és gyönyörű új modell került be az okostelefonok történelmébe. Ezek közül válogattunk annak tudatában, hogy a lista korántsem teljes. Igyekeztünk viszont nemcsak a nagyoktól, hanem a kevésbé ismertektől is bemutatni egy-egy modellt.

Az év egyik legnagyobb meglepetése a Google váltása volt. A Nexustól búcsút vevő vállalat új termékcsaládot jelentett be, a Pixelt. Két modellt dobtak piacra, egy 5 és egy 5,5 inches verziót, olyan kamerával, amelyik a toplisták élére került. És mivel az Android a Google tulajdona, készülékei kapják meg a legfrissebb verziókat, ráadásul a letisztult operációs rendszereket.

Az iPhone 7 és 7 Plus kérdés nélkül a legjobb készülékek közé tartozik. Az almás cég tavalyi telefonjai új kamerát kaptak – a Plus egyenesen kettőt –, jobb képernyőt, sztereó hangszórókat, és persze új operációs rendszert. Sokakat bosszantott, de úgy tűnik, a mellékelt kábel nélküli fülhallgató a jövő, ezt pedig az Apple hozta el.

A Samsung, bár számos botrány nehezíti a dolgukat – a robbanó Note7-esek és a vezetőséget övező korrupciós ügyek – tavaly is remekelt. A Galaxy S7 és S7 Edge készülékekbe visszatért az SD-kártya úgy, hogy eközben víz- és porálló a két telefon. Az Edge képernyőjének szépségéről már szólni sem érdemes.

Szintén ide kívánkozik a Xiaomi legújabb, és több tekintetben nagyszerű újításokat tartalmazó Mi MIX modellje. A 6,4 inches képernyő az előlap 91,3 százalékát teszi ki, ehhez pedig számos újításra volt szükség. A telefonhívásokat például nem hangszórón, hanem a telefon testének remegésén keresztül halljuk, kisebb előlapi kamerát kapott, ami a telefon aljára került, ahogyan a fényerő-mérő is. A közelségmérő a képernyő mögé került. A készüléket kerámiával vonták be, és mindent kapott, ami egy luxustermékhez jár.

Bár nem tartozik a gyártók közé, a OnePlus 3T modellje is a toplista élére kívánkozik. A készülék egyik előnye a gyorstöltés, a cég szerint egynapos használatra félóra alatt tölthetjük fel. A Snapdragon 821-es processzor, a 6 GB RAM, a 128 GB tárhely nagyszerű játékélményt nyújt.

A Huawei P9 történelmet írt, amikor a fényképészet csúcsgyártójával, a Leicával állapodott meg. A készülék két kamerát kapott a neves gyártótól, olyan szintjére emelkedve a technológiának, ahová kevesen érnek el. Ehhez igazították az 5,2 inches képernyőt is, de egyéb mutatók szerint sem kell szégyenkeznie a kínai gyártónak.

Címlapi illusztrácink forrása: techtimes.com

Kapcsolódók

Kimaradt?