Az Android és az iOS is erősödött

A Kantar Worldpanel tette közzé most friss számait, amelyek a novemberben lezárult három hónapos időszakot mutatják meg nekünk. Eszerint az Egyesült Államokban leginkább az iOS tudott erősödni az egy évvel korábbi helyzethez képest, ami nem túl meglepő, hiszen az Apple számára hagyományosan erős területről van szó.

Itt már 43,5 százalékon állt a szoftver az új eladások tekintetében, míg az Android 60-ról 55 százalékra szorult vissza – a Windows pedig a tavalyi 2,3 százalék helyett már csak 0,8 százalékban volt jelen az értékesítéseknél. A telefonok között az első három helyen az iPhone 7, a 7 Plus, valamint a 6s sorakoztak fel, őket követte a Galaxy S7 és S7 edge.

Az utóbbi hónapokban hozzászokhattunk ahhoz, hogy a rendszeresen megjelenő újabb jelentésekben szinte kivétel nélkül a Windows (Mobile) folyamatos zuhanásáról számolnak be. A Microsoft ugyan készül saját megoldásával, ez azonban 2018-ra csúszhat, számottevő új hardver nélkül és komoly partnerek hiányában pedig nem sok esélyük lesz a túlélésre. Ezt mutatják a novemberi adatok is, amelyek a riválisok erősödését jelzik.

Az Egyesült Királyságban az Android 50 százalék alatt volt, az iOS itt csaknem behozta riválisát, míg a Windows 9,1-ről zuhant vissza 2,1 százalékra. Franciaországban a Google platformja még 71,9 százalékon állt, míg az Apple itt 24,5 százalékra javított, a Windows pedig 3,6 százalékra, vagyis kevesebb, mint felére esett vissza. A német piacon már az Android helyzete javult, itt ők 76 százalék felett álltak, míg az iOS némileg veszített pozíciójából (20,6 százalék), a Windows pedig csaknem megfeleződött és már csak 2,7 százalékban volt jelen - írja az sg.hu

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?