Nemsokára elektromos teherautók fognak közlekedni

A Tesla a következő évben tervezi teherautók és buszok piacra dobását, a Daimler pedig ebben az évben jelentette be a Fuso E-Cell tesztelését. Egy új szereplő is bejelentkezett.

Ráadásul egy kevésbé ismert játékos is beszállt a saját e-teherautójával: a brit Charge, a Formula E hivatalos elektromos teherautó partnere, nemrég állt elő a futurisztikus megjelenésű modelljével, ami a következő évben fog az utakon megjelenni.

A múlt héten Londonban beszéltek először konkrétabb tervekről a gyártás menetét illetően: 3,5 tonnától 26 tonnás járműveket készülnek piacra dobni könnyűsúlyú kompozitból, az elemes módszernek köszönhetően csupán négy óra szükséges egy embernek az összeszereléshez, ami 10.000 teherautó/év termelési kapacitást jelent egy 10 fős személyzettel.

A Charge becslései szerint a teherautó 160 km-es hatótávval fog rendelkezni zéró károsanyag-kibocsátással, ami akár 805 km-re is felturbózható. A cég elmondása szerint az új modell már készen áll az önvezetésre, illetve más rendszereket wifi-n vagy mobilneten is lehet frissíteni – írja az autoszektor.hu.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?