Bukott az Apple és a Samsung is

Az idei év harmadik negyedévében világszerte mintegy 373,3 millió okostelefont talált gazdára, vagyis közel 20 millióval több, mint az előző év hasonló időszakában – derül ki a a Gartner piackutató cég tanulmányából. Megtudjuk azt is, hogyan áll a két legnagyobb gyártó.

Az okostelefon szektort továbbra is a dél-koreai Samsung uralja, mely vállalat eladásai azonban jelentős mértékben csökkentek – nyilvánvalóan a Note7-ügy miatt. A Samsung az említett időszakban mindössze 71,7 millió mobilt adott el, szemben a korábbi 83,6 millióval, melynek következtőben a vállalat piacrésze 23,6 százalékról 19,2 százalékra csökkent.

A képzeletbeli dobogó második fokára az Apple állhat fel, mely az egy évvel korábbi 46 millió helyett csak 43 millió iPhone-t adott el, így aztán a piaci részesedése 13 százalékról 11,5 százalékra olvadt.

A bronzérem a kínai Huawei nyakában lóg: ennek a vállalatnak 27,4 millióról 32,5 millióra sikerült növelnie az eladásait, ennek megfelelően pedig a piacrésze 7,7 százalékról 8,7 százalékra nőtt.

A legjobb teljesítményt azonban a kínai Oppo produkálta: 11,9 helyett immár közel 25 millió okostelefont sikerült piacra dobnia, a piaci részesedése pedig 3,4 százalékról 6,7 százalékra katapultált – írja a HasználtAlma.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?