Hamarosan kezdődik a tíznapos TechFest Kolozsváron

Jövő péntektől a rá következő második vasárnapig, azaz november 11 és 20. között szervezik Kolozsváron a nagy reményekkel induló TechFestet.

A rendezvény várható hangulata és jelentősége már a számokban is érzékeltethető: a tíznapos TechFesten ötven stand mutatja be a legújabb tech csodákat, előadások tömkelege, három a start-upoknak szánt esemény, díjátadó, gálaest vár a nagyérdeműre.

Az események a The Office-ban és a Iulius Mallban zajlanak, ahová szabad a belépő. Három fizetős programot szerveznek: MegaHack, a TechTalks és a Transylvania Demo Day.

A MegaHack ötven órás hackmaraton, amelyen a különböző kihívásokkal kell szembenézniük a programozóknak. A TechTalksra szakembereket és érdeklődő kockákat invitálnak a szervezők, ahol többek között a Google, a LinkedIn, a Springer Nature részéről érkeznek meghívottak. A Transylvania Demo Day a start-upok számára kínálnak lehetőséget a befektetőkkel való találkozásra.

A szervezők kitűzött célja, hogy Kolozsvár 2020-ra olyan IT-központtá váljon a régióban, mint amilyennek Berlin számít Nyugat-Európában.

Kimaradt?