Nem engedik netezni a WikiLeaks alapítóját

Az ecuadori hatóságok megerősítették, hogy korlátozták az ország londoni nagykövetségén tartózkodó Julian Assange számára az internethez való hozzáférést, mert az általa alapított kiszivárogtató portál, a WikiLeaks újabb titkos anyag közzétételével akart beavatkozni az amerikai elnökválasztásba.

A WikiLeaks szombaton közölte, hogy Assange-nak nincs hozzáférése az internethez, Washington pedig tagadta, hogy ehhez bármi köze lenne.

"Szuverén jogával élve Ecuador ideiglenesen részlegesen korlátozta a nagy-britanniai nagykövetségén lévő berendezéseinek (internet)használatát (Assange számára)" - tudatta kedden honlapján az ecuadori külügyminisztérium. A tárca közölte, hogy az utóbbi hetekben a Wikileaks nagy mennyiségű dokumentumot tett közzé, amelyek befolyásolhatják az egyesült államokbeli elnökválasztási kampány kimenetelét, és ezért kizárólag a WikiLeaks viseli a felelősséget.

"Ecuador tartja magát a más államok belügyeibe való be nem avatkozás elvéhez, megpróbálja nem befolyásolni a folyamatban lévő választási eljárásokat, és nem támogatni senkit se az elnökjelöltek közül" - áll a dokumentumban.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?