Vállalkozók és IT szakemberek fórumát szervezik meg Székelyföldön

A székelyföldi vállalkozók, valamint az információs technológiával foglalkozó szakemberek közötti kapcsolatok létrejöttének elősegítését célozza meg a már negyedik alkalommal tartandó Székelyföldi IT&C és Innovációs Konferencia.

Az előadássorozatot minden évben a Székelyföld más-más helyszínein szervezik meg: volt már Kovászna megyében, Hargita megyében két ízben, most pedig Maros megyén van a sor. A szovátai Danubius Hotelben október 13–14-én zajló eseményen székelyföldi, tágab pedig erdélyi és magyarországi innovációs szakemberek, kutatók mellett a közigazgatásban dolgozó képviselők is részt vesznek, akik nyitottak az úgynevezett digitális Székelyföld létrehozásának ötletére. A kaliforniai Szilícium-völgyben dolgozó Erdei Balázs és Burton Lee is előadást tart majd.

„A konferencia célja, hogy az IT-területen dolgozó szakemberek közötti kapcsolati hálót erősítsük, továbbá lehetőséget adjunk a diákoknak, hogy potenciális munkaadókkal is találkozzanak. Segíteni szeretnénk nekik, hogy jobb rálátásuk legyen a piacra, aminek köszönhetően a Székelyföldtől távol megszerzett tudásukat hazahozzák. Látniuk kell, hogy itt is van jó munkalehetőség, kifejezetten nyitott a piac például a start up vállalkozások elindításához” – mondta Pál Tibor, a konferencia egyik szervezője. 

A székelyföldi digitalizáció elősegítésére a konferencia szervezői egy projektkoncepcióval álltak elő, ennek mentén különböző szakterületeket – mezőgazdaság, egészségügy, innovációmenedzsment, oktatási reformok – csatolnak hozzá a beszélgetésekhez. Három tematikában tartanak párhuzamosan előadásokat, a Tech 2 tech kategóriában az információs technológia szakemberei egymás között teremtenek átjárást, a Market 2 tech-ben a piacról érkező kihívásokkal ismerkednek a technikai szakértők, a Tech 2 market kategória előadásain pedig azzal ismerkedhetnek meg a gazdasági oldal képviselői, hogy a technológia milyen piaci lehetőségeket közvetít.

Remek alkalom üzleti kapcsolatok szerzésére

Kozma István, az IT Plus Kalszter alelnöke ismertette a konferencia előnyeit az érdeklődők számára: a cégvezetőknek itt adódik lehetőségük találkozni potenciális üzleti partnerekkel.

„Ma már az IT piac annyira sokrétű, hogy láthatóbbá kell tennünk azt a Székelyföldön is. A cégeknek meg kell érteniük, hogy az információs technológia bevonása nem csupán költségtényező, hanem tevékenységi elem is. A konferencián üzleti lehetőségeket generálunk, illetve jobban megismerjük egymást, több kapcsolódási pontot hozunk létre, arról nem beszélve, hogy még azok is újdonságokat hallhatnak itt, akik egyébként napirenden vannak a technika fejlődésével” – részletezte a vállalkozói egyesület alelnöke.

A kétnapos konferencián a napi részvételi díj 70 lejbe kerül, diákok számára azonban kedvezményt biztosítanak, nekik csupán 5 lej a belépő, regisztrálni a klaszter weboldalán lehet. A szervezők hozzávetőleg 300 résztvevőre számítanak. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?