Most 200 ezer dollárt kereshet a Google versenyén

A Google kihirdette a The Project Zero Prize versenyét, amely egészen 2017. március 14-ig tart, és az "etikus hackereket" szólítja meg.

A The Project Zero Prize célja, hogy az Android operációs rendszerben olyan sérülékenységeket hozzon felszínre, amelyek jelenleg még nem ismertek. A követelmények azonban meglehetősen szigorúak: aversenyzőknek olyan sebezhetőségeket kell feltárniuk és kihasználniuk, amelyek jogosulatlan távoli műveltvégrehajtásra és kódfuttatásra adnak lehetőséget. Az exploitoknak az Android legújabb, 7-es verziója alatt is működniük kell.

Natalie Silvanovich, a Google Project Zero csaptának szakértője elmondta, hogy az új versennyel elsősorban az a céljuk, hogy még jobban megértsék az androidos exploitok működését. Emellett természetesen a veszélyes hibákról is első kézből szeretnének értesülni, amiket aztán gyorsan befoltozhatnak.

Az első sikert elérő versenyző 200 ezer dolláros jutalomban részesül, a második sikeres hibabejelentő pedig 100 ezer dollárral gazdagodhat, minden további nyertes versenyző pedig minimum 50 ezer dollárt tehet majd zsebre – írja a biztonsagrportal.hu.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?