Mit kérdeznek a Google-től az európaiak a britekről?

Sokat elmond egy emberről, hogy mire keres rá az interneten, és egy-egy országról is, hogy milyen kérdések gyűlnek össze. A NewStatesman arról írt, különböző európai országokban leginkább mit kérdeznek az emberek a britekről?

A SearchLaboratory kutatása számos érdekességet megjelenít. Miután a britek a brexit után sűrűn érdeklődtek a Google-től arról, hogy tulajdonképpen mi is az Európai Unió, amiből kiléptek, a németek elsősorban azt kérdezték a mindentudó keresőtől, hogy miért ostobák a britek?

Kérdezhetnék ezt az osztrákokról is, akik pedig azt szeretnék tudni, hogy Anglia ország vagy város, vagy a görögökről, akik annak néznek utána, hogy az angol nyelv egy görög nyelvjárás-e.

Az íreket a skótok érdeklik, mégpedig az, hogy hogyan néznek ki, a hollandok ennél direktebbek, ők a britekről szeretnék megtudni, hogy miért olyan csúnyák. A spanyolok nem is kérdeznek, csak beírják, hogy az angolok furák, a lengyelek pedig a szigetország lisztjére lehetnek panasszal, mert arról szeretnék megtudni, hogy miért fura.

A magyarok nem értik, hogy a britek miért tesznek tejet a teába, a litvánok arra kíváncsiak, hogy miért a baloldalon vezetnek. Az olaszok nem teketóriáznak, őket az tartja lázban, hogy miért piszkosak távoli európai sorstársaink.

Címlapi illusztrációnk forrása: birminghampost.co.uk

Kimaradt?