Kutyatartókat és macskatartókat hasonlított össze a Facebook

A Facebook kutatói 160 ezer amerikai profil adatait vizsgálták végig azért, hogy kiderüljön, milyen emberek valójában a kutyások és milyenek a macskatartók.

A program először a képeket futotta végig, és azok alapján osztotta be a felhasználókat macskásokra és kutyásokra. Mint kiderült, a statisztika szerint a kutyásoknak általában 26-tal több barátjuk van, mint a macskásoknak, utóbbiakat viszont jóval több közös programra hívják el ismerőseik. A macskatartóknak ugyanakkor nagyobb eséllyel nincs párkapcsolatuk, a családi állapot azonban kortól és nemtől független.

A macskások a kutyásoknál sokkal jobban szeretik a könyveket, a tévéműsorokat és a filmeket, vagyis alapvetően a beltéri programokat kedvelik. Mint kiderült, elsősorban a fantasy, az anime és a sci-fi köti le őket: a Pokémon, a Doctor Who, Star Trek, Drakula, A Hobbit és az Alien-világ. A kutyások ezzel szemben a szerelmes, romantikus drámákat kedvelik, mint például a Micsoda nő, a Tuti gimi, a Marley meg én, illetve mindent, amihez Nicholas Sparknak köze van – írja a HVG.

Kimaradt?