Megjelent az Android Nougat

Megjelent a legnépszerűbb mobil operációs rendszer, az Android legújabb, 7.0-s stabil verziója.

A Nougat a következő napokban várhatóan minden támogatott készülékre eljut - erre a Nexus 6, Nexus 9, Nexus Player, a Pixel C tablet, a Nexus 5X és Nexus 6P tulajdonosai számíthatnak, sőt, a fejlődő piacokat célzó Android One telefonok egyike, a General Mobile 4G is az elsők között kapja meg a szoftvert.

A szoftver mind a felhasználói felület terén, mind pedig a motorháztető alatt hoz újdonságokat, még ha látványos külső változás nem is várható a frissítéssel – a Google továbbra is megtartja a Lollipoppal bevezetett Material Design formai nyelvet.

Új funkciókat kap viszont az értesítési sáv, a zárképernyő is letisztultabb lesz, valamint multitasking terén is komoly előrelépés várható az osztott képernyős nézetnek köszönhetően – írja a hwsw.hu.

A Google a biztonságra is komoly figyelmet fordít: a Nougatban az egyes fájlokat már külön-külön titkosítja a rendszer, a multimédiás keretrendszer védelmét is komolyan megerősíti a cég, azt lényegében az alapoktól dolgozva át. Mindezek mellett a szoftverfrissítés menete is megújul, azt az egyes eszközök az Android 7.0-val felfegyverkezve már képesek lesznek a háttérben lezongorázni, így a folyamat lényegében egyetlen mezei újraindításra kurtítható

Fontos - talán a legfontosabb - újítás továbbá a Nougattal érkező Instant Apps, amelynek köszönhetően az appok telepítés nélkül futtathatók az adott eszközön.

Címlapi illusztrációnk forrása: phoneradar.com

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?