Még mindig ősrégi Androidokat használunk

Közzétette a különböző Android verziók piaci részesedésére vonatkozó adatait a Google: a 6.0-s Marshmallow még mindig csupán az Google Play szolgáltatásokat használó androidos eszközök 15,2 százalékán fut.

Bár a rendszer térnyerése stabil, tempósnak semmiképp sem mondható, egy hónap alatt alig 1,9 százalékkal sikerült növelnie a részesedését.

A legnagyobb részesedése még mindig a Lollipop főverziónak van, legalábbis ha az 5.0-s és 5.1-es változatokat a Google-höz hasonlóan egy kalap alá vesszük - előbbi 14,1 százalékon, utóbbi pedig 21,4-en áll, összesen tehát 35,5 százalékos szeletet hasítanak ki az Andorid-tortából.

A dobogó második fokán a 4.4-es KitKat áll, 29,2 százalékkal, a három éves rendszer még mindig elképesztően sok készüléken van jelen. A 2012-ben kiadott Jelly Bean részesedése is kétségbeejtően magas, a 4.1-4.3-as verziókat tömörítő rendszer hajlott kora ellenére a vizsgált készülékek 16,7 százalékán dolgozik. A maradék eszközökön az Ice Cream Sandwich, a Gignerbread és a Froyo verziók osztoznak.


A jelenlegi legfrissebb Marshmallow rendszer penetrációja, a szoftver megjelenése után közel fél évvel, idén februárban egyébként az aktív készülékek nagyjából 1 százalékán volt jelen, azóta ugyancsak fél év alatt sikerült valamivel több mint 14 százalékot gyarapodnia – írja a hwsw.hu.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?