banner_phBMMWg3_970x250_Mol_HU.jpg
banner_6stHcYKY_300x250_Mol_HU.jpg

A dzsihadisták számítógépei tele vannak pornóval

Az iszlamista szélsőségesek elleni rajtaütések során megtalált számítógépek rogyásig tele vannak pornóval – erről ír új könyvében az amerikai hírszerzés egy volt vezetője.

Michael Flynn, a Védelmi Hírszerző Ügynökség korábbi tábornoka szerint az al-Kaida szélsőségesei, akik közül az Iszlám Állam is kivált, pszichopaták, akik nőket és gyerekeket erőszakolnak, szórakozásból lefejeznek, közben meg durva pornófilmeket néznek. A kétezres évek közepén Irakban végrehajtott műveletek során talált laptopokon 80 százalékban pornográf anyagok voltak.

Egy jelenleg is hivatalban lévő terrorelhárítási vezető az ABC-nek nyilatkozva azt mondta: a 80 százalékos arányt nem tudja megerősíteni, de azt igen, hogy gyakran találnak pornót a dzsihadistáknál. Némelyik egészen borzalmas, gyerekek és állatok vannak bennük – írja a 24.hu.

2011-ben, amikor rajtaütöttek Oszama bin Ladenen, a rejtekhelyén ugyancsak hatalmas mennyiségű pornó volt. Először azt gyanították, hogy a pornófilmeket tartalmazó állományokba kódolt üzeneteket rejtettek, de kiderült: a fájlok pontosan azok voltak, aminek látszanak.

Kapcsolódók

Kimaradt?