Három európai országban indul be a robotos csomagküldés

Júliusban éles tesztüzemre vált négy európai városban, három országban a Skype egykori alapítóinak új vállalkozása, amely guruló robotokkal oldaná meg a kiszállítást.

Az észt startupot 2014-ben hozta létre a Skype két egykori alapítója, és elég gyorsan sikerült "földhöz ragadt" megoldásukat a megvalósítás kapujába juttatni.

Hatkerekes járművük a gyalogosok között, a járdán közlekedve juttatja el a csomagot a vevőnek, természetesen a közlekedési szabályok teljes körű betartásával. Az utat szinte teljesen önállóan teszi meg, de a központból folyamatosan nyomon követik, hogy szükség esetén kézi vezérlésre kapcsolhassanak, vagy éppen a hangszórón keresztül kommunikáljanak a környéken lévő emberekkel. A robotok érzékelik az akadályokat, maximum egy kocogó ember sebességével közlekednek, biztonságosan megállnak, elindulnak, és az utcán való átkelés sem okoz nekik problémát.

Londonban, Bernben, Hamburgban és Düsseldorfban partnercégek megrendeléseit fogják kiszállítani a szorgosan tekerő robotok. A most begyűjtött tapasztalatokat a rendszer tökéletesítésére kívánják felhasználni, hogy aztán a lefedett területeket tovább bővítsék más európai, illetve tengerentúli régiókkal – írja a bitport.hu.

Kimaradt?