Búcsúzna a jelszavaktól a Google

Olyan újfajta azonosítási módszeren dolgozik a Google, ami végleg leszámolna a jelszavakkal. A rendszer a felhasználó egyedi telefonozási szokásaiból, és azonosítóiból határozná meg azt, hogy valóban ő kezeli-e a készüléket.

A Project Abacus része a Trust nevű alkalmazásprogramozási interfész, amit júniustól több pénzügyi intézet is tesztelni fog.

A rendszert okostelefonokra tervezték, és számos személyes indikátort vesz figyelembe: ahelyett, hogy jelszót kérne a telefon, helyette elemezni fogja az arcot az előlapi kamera segítségével, figyelembe veszi a hangot, és még azt is, hogyan gépel, miként mozog a felhasználó. Ehhez mind a gépi tanulást hívja majd segítségül, valamint a telefon érzékelőit használja az adatgyűjtéshez.

Mindezen adatokat betáplálja az interfészbe, ami összeállít abból egy „bizalmi pontszámot”, amelyhez viszonyulhat beléptetéskor: ha a bejelentkezni kívánó felhasználó ezt megközelíti, akkor beengedi, ellenkező esetben nem.

A tesztelés nemsokára elkezdődik, de a cég elárulta, hogy minden androidos fejlesztő számára elérhetővé válik még az év végéig – írja az Origo.

Kapcsolódók

Kimaradt?