Tiltja a kövér nőket a Facebook?!

Egy hirdetést azért utasított el a Facebook, mert az túlsúlyos nőt ábrázolt. Hosszas egyeztetés után végül sikerült meggyőzni a közösségi oldal cenzorait, és a szervezők posztolhatták a képet.

Mint ismert, a Facebook prüdériája nem engedi még klasszikus festmények posztolását sem, ha meztelenséget ábrázolnak. Akaszthatták ki a művet az Ermitázsban vagy a Louvre-ban, a közösségi oldal moderátorai azonnal kiszúrják, és letiltják - írja a hirado.hu.

Ezúttal egy feminista csoport, a Cherchez La Femme akart eseményt szervezni a Feminism and Fat (Feminizmus és kövérség) című programjára, június 7-re. A témához illően a képen látható, csakugyan plusszos méretű hölgyet akartak kirakni bikini felsőben: a közösségi oldal megtagadta a kép miatt az esemény közzétételét. 

Mint közölték, a kép „nem kívánatos módon ábrázolja a testet”. „Az ilyen hirdetések, mint ez, nem engedélyezettek, mert a látogatók rosszul érzik magukat tőlük” – szólt az eredeti elutasító válasz. Azt javasolták, hogy sokkal jobb lenne egy futást, vagy biciklizést ábrázoló fotó.

A feministák megközdöttek a képért: a Facebook hosszas egyeztetések után elnézést kért és engedélyezte az esemény eredeti formájában való megjelentését. Az egyik szervező, Jessamy Gleeson szerint bár megértik, hogy a közösségi oldal próbálja "kezelni" a különféle étkezési zavarokat, s a szabályos szépség mindenek előtt, de azért látniuk kellene, hogy különböző súlyú nők vannak jelen az oldalon.

Kimaradt?