Érintőképernyőt vetíthetünk bárhová egy új projektorral

A kínai Shanghai Easi által gondozott Lazertouch projektorral a kivetített kép érintéssel is vezérelhető, így meglehetősen sok lehetőséget tartogat.

A hordozható kategóriába könnyedén beleférő projektor gyakorlatilag minden vízszintes felületre képes képet vetni, akár 4k felbontás mellett is. A kihúzható, illetve kihajtható tükör megoldásnak köszönhetően a kép akár egy asztal lapján is megjeleníthető, a falra vetített kép legnagyobb átmérője akár 500 centiméter is lehet.

A projektort egy Android alapú mini PC vezérli 2GB RAM-mal, négymagos, 1,2 GHz-es processzorral, 32 gigabájt belső tárhellyel.

Az WiFi és Bluetooth-képes eszköz távolról, vezeték nélkül is irányítható, sőt, a Miracast szabvánnyal akár különböző AR (augmented reality, kiterjesztett valóság) tartalmak megjelenítésére is használható.

A Lazertouch Mini Projector egy Indiegogo kampánnyal próbálja megkezdeni piaci pályafutását. A megcélzott 30 ezer dolláros összeg megszerzéséhez még egy hónap áll rendelkezésre és eddig valamivel több, mint ötezer USD jött össze a támogatók jóvoltából. Jelenleg már akár 475 dollárért is hozzá lehet jutni egy projektorhoz, aminek a szállítását idén júliusra ígérik – írja a bitport.hu.

Kimaradt?