Egy román faluból törhették fel Hillary Clinton levelezését

A rosszhírű román hacker, "Guccifer" állítása szerint többször is sikeresen feltörte Hillary Clinton, az Egyesült Államok volt külügyminiszterének személyes email-szerverét 2013-ban.

Guccifer volt az, aki 2013-ban kiderítette: Clinton 2009-től 2013-ig tartó külügyminisztersége ideje alatt kizárólag egy magán email-címet használt hivatalos levelezésre a kormányzat által biztosított fiók helyett. Ez tilos az amerikai törvények értelmében.

Hillary Clinton egyik bizalmasának, Sidney Blumenthalnak levelezésébe jutott be, és a Clintonnak írt feljegyzéseit vicces formájú, comic sans betűtípussal szedve szerteküldte különböző amerikai lapoknak. A hacker elárulta, hogy ezen keresztül kétszer is fel tudta törni Clinton leveleit.

A Blumenthal fiókjába érkezett, Clinton által küldött levelekből bányászta ki a külügyminiszternő szerverének IP-címeit, és így jött rá, hogy mely portok voltak nyitva. Mindezt otthonából, a romániai Szabadhelyről tette meg – írja az Origo.

Clinton kampánystábja tagadja, hogy bárki is feltörte volna a privát szervert. Marcel Lazăr Lehel - azaz Guccifer - jelenleg Virginiában van börtönben, korábban is több kiberbűncselekményt követett el.

Címlapi illusztrációnk forrása: rt.com

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?