Windows-szakértő: ez az operációs rendszer kihalhat

Paul Thurrott technológiai újságíró, a Windows egyik szakértője azt állítja: a Microsoft operációs rendszere jelenleg olyan állapotban van, mint a Földön élő dinoszauruszok, amikor a kihalásukat okozó aszteroida már javában közelített bolygónk felé.

A Steve Jobs által emlegetett “PC utáni korszak” közelebb lehet, mint azt sokan gondolják – véli. Szerinte csak a két nagy mobilos platform készítőjén, az Apple-n és a Google-n múlik az, hogy ki akarják-e húzni a széket az egyébként is komolyan gyengélkedő pc-ipar alól.

A szakíró szerint a következő években tovább zsugorodik majd az idei első negyedévben hosszú évek legrosszabb teljesítményét felmutató pc-értékesítés. “A gyerekeink már nem a Microsoft technológiáján nőnek fel. Nekik a Microsoft éppen annyira releváns, mint a Sears, az AOL vagy az IBM.” Azt ugyanakkor nem gondolja, hogy teljesen eltűnne a Windows.

Úgy látja, az iOS és az Android azért nem tudják még teljes körűen helyettesíteni a Windowst, mert “jobb multitaskolós felhasználói élményt kell felmutatniuk, ahol az alkalmazásokat nem csak egymás mellett lehet elrendezni a képernyőn, hanem akár egymás fölött lebegő ablakokban is”. Thurrott szerint emellett szükség van arra is, hogy az érintésen kívül még valamilyen hardverrel is kényelmesen lehessen vezérelni az iOS-t és az Androidot – írja a HVG.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?