Saját videóalkalmazáson dolgozik a Facebook

A Facebook egy olyan önálló videós alkalmazást fejleszt, mely arra bátorítaná a felhasználóit, hogy még több képet és videót készítsenek, melyeket megosztanak a közösségi oldalon.

A The Wall Street Journal belső forrásokra hivatkozva arról ír, az alkalmazás még igen korai fejlesztési fázisban van, de annyit már lehet tudni róla, hogy beépítik az élő – livestreaming – lehetőséget is.

Mindennek az a célja, hogy a Facebook újra versenybe kerüljön ezen a „piacon” – a személyes kép- és videótartalmak közzététele piacán –, mivel a felmérések szerint tavaly e területen az egyéb hasonló alkalmazások népszerűsége miatt jelentős mértékben – 21 százalék – veszítettek teret.

A tudósítás szerint a Facebook londoni fejlesztőközpontjában egy külön csapatot állítottak rá arra, hogy a problémára megoldást találjon. Ők az videós alkalmazás kidolgozása mellett azon is munkálkodnak, hogy mindezt hogyan lehet integrálni a Facebook rendszerébe, mégpedig a felhasználók számára vonzó és könnyű módon - írja az ITcafé.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?