Alig talált valamit az FBI a terrorista feltört telefonján

Az FBI munkatársai közölték, hogy a San Bernardinó-i terrorcselekmény egyik elkövetőjének telefonján nem találtak olyan adatokat, melyek külföldi terrorkapcsolatokhoz vezetnének el, de a vizsgálat még folyik, és reménykednek abban, hogy hozzájutnak olyan információkhoz, melyek segíthetik a nyomozást.

A nyomozóiroda képviselője példaként elmondta, hogy a geolokációs adatok segíthetnek feltérképezni a terrorista mozgását a merénylet előtti napokban és hetekben, illetve megkönnyíthetik, hogy rekonstruálják azt, vajon mi történt a merénylet utáni 18 percben.

A Post munkatársai azt írják, hogy etikus és nem annyira etikus hackerekből álló csapatnak fizetett a hatóság azért, hogy egy korábban még nem ismert, úgynevezett zero day sebezhetőség részleteit megismerhessék.

A lap informátora szerint a fehérkalapos hackerek mellett legalább egy szürkezónás taggal is rendelkezik a csoport, amelyik szoftveres hibák után kutat, és rendszeresen értékesíti azokat az amerikai hatóságoknak. Az információk birtokában az FBI már képes volt elkészíteni azt a hardvert, amivel alig fél óra alatt feltörték a telefont – írja az itcafe.hu.

Kapcsolódók

Kimaradt?