Megalkották a marhaságokat beszélő Trump-generátort

A Massachusetts Műszaki Egyetem (MIT) kutatói megalkották a mesterséges Donald Trumpot: egy olyan intelligens szoftvert, ami nagyjából akkora baromságokat tud posztolni a Twitteren, mint az igazi politikus.

Az MIT mesterséges intelligencia laborjában fejlesztett szoftver „elképesztően Trump-szerű” rövid szövegeket tud írni, s azokat megosztani a népszerű mikroblog-hálózaton, mindezt emberi beavatkozás nélkül.

A számítógépet néhány órányi Trump-beszéddel etették, amit aztán a szoftver elemzett, majd új frázisokat alkotott belőlük. Bradley Hayes, a program fejlesztője szerint ebben az az újítás, hogy nem egyszerűen a megtanult kifejezéseket ragasztja össze a szoftver, hanem betűről betűre újakat alkot.

 


 

A végeredmény valóban ámulatba ejtő, a Trump-klón egyik twittje például így hangzik: „Én vagyok az, akit az Iszlám Állam a háta közepére kíván”. Egy másik bejegyzésében a mesterséges intelligencia az igazi Trumpra reagál: „Meg fognak fizetni, az tuti. Én nagyon gazdag vagyok. Meg akarom venni őket!” – írja a nol.hu.

Kapcsolódók

Kimaradt?