Bemutatta a Samsung, milyen lesz az 5G

Ezen a héten a Samsung Electronics egy sor sikeres mobil, rögzített és falakon is áthatoló, vezeték nélküli 5G hálózati tesztet végzett.

A másodpercenként multi-gigabites adatátviteli sebességet a Verizon Központjában tették próbára, ahol a Samsung Gear VR-ral a többi között egy 360 fokos virtuális valóság tartalmat is közvetítettek a hálózaton keresztül.

 Samsungnak sikerült bizonyítania az 5G hálózat igazi erejét, hiszen élőben, 4K UHD felbontásban közvetített a Samsung Gear VR segítségével Samsung Galaxy telefonokra olyan 360 fokos virtuális valóság tartalmat, amely 17 különálló videó feedből tevődött össze.

Ezen 5G technológiák kiemelik a Samsung Electronics legfőbb erősségét, mégpedig azáltal, hogy a jövőbeli hálózatok kiépítése érdekében kombinálja az infrastruktúrát az eszköz megoldásokkal, amire az iparág kevés szereplője képes. A legutóbbi, élvonalbeli 5G bemutató a mobil kommunikáció és a hálózati üzletág kutatási és fejlesztési területén tevékenykedő mérnökök tehetségének és szaktudásának együttes eredményeként jöhetett létre. A Samsung szerint ez szolgálhat alapjául egy sikeres, felhasználók közötti 5G megoldás megszületésének – írja a telefonguru.hu.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?