Egymillió dollárba kerültek tavaly a Facebook biztonsági hibái

A Facebook tavaly megközelítőleg egymillió dollárt fizetett azon szakembereknek, akik első kézből jeleztek számára biztonsági réseket. Ezáltal a népszerű közösségépítő több mint 500 hibától szabadult meg.

Tavaly 127 országból több mint 5543 szakember jelentett be összesen több mint 13 ezer sérülékenységet. Ezek közül végül 526 jelentés bizonyult olyan szintűnek, ami pénzdíjjal járt. A vállalat 210 hibabejelentőt jutalmazott összesen 936 ezer dollárral.

A Facebook úgy nyilatkozott, hogy az elmúlt évben benyújtott sebezhetőségi jelentések általánosságban véve sokkal jobb minőségben készültek, mint a megelőző időszakokban. A sérülékenységek kihasználására vonatkozó iránymutatások letisztultak, és a potenciális támadási lehetőségek leírásai is pontosabbá váltak. Ennek köszönhetően a bejelentések feldolgozása, értékelése könnyebb lett – írja a biztonsagportal.hu.

A Facebook 2011-ben indította útjára azt a jutalmazási programját, amelynek keretében a különféle szolgáltatásait, alkalmazásait érintő sebezhetőségek feltáróit díjazni kezdte.

Kapcsolódók

Kimaradt?