5,3 millió dollárnyi Chromebookot ad a Google a Németországba menekülteknek

A Google bejelentette, hogy 5,3 millió dollárt ad a Németországba érkező menekültek segítésére: a nonprofit és segítő szervezeteket Chromebookokkal szerelik fel. A Chromebookok az aránylag olcsó laptopok gyűjtőmárkája, amely felhőben, internetről, Chrome OS-sel futtatják az alkalmazásokat.

A felajánlás hivatalosan a Google.org-é, a cég nonprofit alapítványáé, amely a Project Reconnect program keretében „egyszerűbb hozzáférést ad a menekülteknek az oktatáshoz”. Ezt a Google már négy hónapja megígérte, most viszont a hivatalos blogon is megerősítették - írja az Index„Veszélyes úton vannak túl, először kell egy menedék, étel. Aztán meg kell tanulniuk a helyi nyelvet, összeszedniük ismereteket, hogy  az új országban dolgozzanak, ki kell találniuk, hogyan folytassák tanulmányaikat”– nyilatkozta  Jacquelline Fuller, a google.org igazgatója.

Az 5,3 millió dollárt nem konkrétan pénzt jelent: a nonprofitok 5 ezer Chromebookra pályázhatnak egyenként, összesen 25 ezerre. A speciális Chromebookokat központi csoport állítja be, és tudja adminisztrálni, a szükségletekhez alakítják őket. Az a cél, hogy bemutassák, az internet-hozzáférés segíti a menekülteket. 

Kimaradt?