A Microsoft is jelzi majd, ha az állam kémkedne utánunk

Bejelentette a szoftvergyártó, hogy a Google-hoz, a Facebookhoz és a Yahoo-hoz hasonlóan riasztani fogja felhasználóit, ha államok által szponzorált kibertámadás célpontjává válnak.

Sajtóértesülések szerint a Microsoft azt követően határozta el az új biztonsági előírások bevezetését, hogy több hírügynökség információt kért tőlük korábbi alkalmazottjaik azon állításaival kapcsolatban, hogy a vállalat az elmúlt években nem figyelmeztette a Hotmail-használókat, amikor a fiókjukat kiberbűnözők feltörték.

Feltételezések szerint 2009 óta több mint ezer, Kínában élő tibeti és ujgur kisebbséghez tartozó vezető, valamint japán és afrikai diplomata és emberi jogi ügyekkel foglalkozó ügyvéd Hotmail-fiókját törték fel a kínai hatóságok. A Microsoft nem informálta ezeket a felhasználókat arról, hogy a fiókjukban tárolt információk illetéktelen kezekbe kerültek.

"A nyomozások során általunk gyűjtött bizonyítékok bizalmasak lehetnek, ezért nem tervezzük részletes adatok közlését a támadókról és módszereikről. De ha a bizonyítékok kétséget kizáróan államilag szponzorált támadóra utalnak, ezt elmondjuk majd az érintetteknek." - mondta Scott Charney, a Microsoft Trustworthy Computing csoportját működtető vezetője – írja a computerworld.hu.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?