Közel 200 millió amerikai szavazó adatai szivárogtak ki

Rosszul konfigurált adatbázis miatt szivárgott ki 191 millió amerikai szavazó adata az internetre: a bárki számára hozzáférhető, nyilvánossá vált adatokat Chris Vickery hálózatbiztonsági kutató fedezte fel, majd értesítette a Databreaches.net weboldalt.

Az adatbázis a szavazók teljes nevét, lakcímét, e-mail-címét, telefonszámát és egyedi azonosítóit is tartalmazza. Emellett azt is, hogy2000 óta melyik választáson kire szavazott az illető,és hogy milyen a politikai irányultsága.Ezek az információk rendkívül értékesek: a politikai kampányokban felhasználhatják őket, de a személyes adatokkal bűnözők is visszaélhetnek.

Ezek az információk rendkívül értékesek: a politikai kampányokban felhasználhatják őket, de a személyes adatokkal bűnözők is visszaélhetnek.

Az még nem tisztázott, hogy ki gyűjtötte az adatokat, Vickerynek nem sikerült azonosítania a szerver tulajdonosát. Nem tudni azt sem, hogy valaki hozzájutott-e már az interneten az adatbázishoz, aminek a letöltése egy napba telik – írja az Origo.

Kimaradt?