Együttműködés lett az Ericsson és az Apple szabadalmi vitáiból

Globális szabadalmi licencszerződéssel és technológiai együttműködési megállapodással zárta le az Apple és az Ericsson a két vállalat között folyó összes szabadalmi vitát - tájékoztatta kedden az MTI-t az Ericsson Magyarország. 

 A szerződés pontos részletei nem nyilvánosak. A hétéves futamidejű megállapodás értelmében az Apple egy összegben szabadalmi díjat, majd folyamatosan jogdíjat fizet az Ericssonnak. Az egyezség a két vállalat saját szabadalmaira vonatkozó globális keresztlicencet is tartalmaz, beleértve a GSM, az UMTS és az LTE hálózati szabványokat, valamint biztosít néhány egyedi szabadalmi jogot is.

A megállapodás feloldja a két vállalat közötti összes szabadalmi vitát, véget vet az Egyesült Államok Nemzetközi Kereskedelmi Bizottsága vizsgálatainak, a Texasi Keleti Körzeti Bírósága és a Kalifornia Északi Körzeti Bírósága előtt, valamint az Egyesült Királyságban, Németországban és Hollandiában folyó pereknek. 

A vitás kérdések lezárása mellett a felek technológia együttműködésre is lépnek egymással, többek között az új generációs 5G celluláris szabványok kifejlesztése, a meglévő vezeték nélküli hálózatok üzemeltetői és felhasználói optimalizálása, illetve a hálózati videó forgalom optimalizálása terén.

A megállapodás pozitív hatással lesz az Ericsson mérlegére. A cég szellemi tulajdonnal kapcsolatos bevételei 2015-ben a mostani megállapodást is beleértve 13-14 milliárd svéd koronára rúgnak majd.

Kapcsolódók

Kimaradt?