Komoly feladattal bízott meg a NASA egy 17 éves fiút

Az amerikai Moshe Kai Cavalin műszaki zseni, most többek között a NASA megbízásából drónelhárítással foglalkozik. Állítólag 4 hónapos volt, amikor kimondta az első szavát: "repülő".

Már két diplomája van, de túl fiatal ahhoz, hogy szavazhasson, ugyanakkor tud repülőt vezetni, jogosítványt viszont még nem szerezhet. 11 évesen megkapta első diplomáját, négy évvel később pedig már a Los Angelesi Egyetem matematika szakát is elvégezte.

Idén beiratkozott a bostoni Brandeis Egyetemre, hogy a kiberbiztonságról tanuljon, miközben a NASA-nak is komoly segítséget nyújt. A fiatal fiú korábban többször is jelentkezett az amerikai űrhivatalhoz, de minden alkalommal elutasították. Nemrég viszont munkát ajánlottak neki: drónok okozta repülőgépbaleseteket kell szimulálnia, majd megtalálni azt az utat, amit követve a baleset elkerülhető lett volna.

Cavalin tervei szerint beiratkozik majd a Massachusettsi Műszaki Egyetemre, 18. születésnapja után pedig végre jogosítványt szerez, hogy ne a kollégái vigyék őt nap mint nap munkába, számolt be a HVG.

Címlapi illusztrációnk forrása: thestar.com

Kimaradt?