Négykeréken járó szoba lehet a jövő autója

Stílusosan Next a neve annak a járműnek, amely akár a jövő autója is lehet. Gyakorlatilag úgy néz ki, mint egy négy keréken haladó szoba, de ennél sokkal többet tud.

Sajnos egyelőre prototípusa sincs a járműnek, de az ötlet mögött álló Tommaso Gecchelin reméli, hogy öt éven belül használni fogjuk.

Elképzelései szerint a Next applikációra épülő rendszer lesz, ami azt jelenti: mindössze betápláljuk a gépbe az úticélt, és odaszállít minket a jármű. Ennél érdekesebb a történet: ha egy úton haladunk más Next-ekkel, akkor azok ránk csatlakozhatnak, illetve átszállhatunk másik járműbe, hogyha az algoritmus szerint ez a logikus. Akkor is beütemezhet egy átszállást, ha az akkumulátor lemerülőben van.

Mivel az autókat gyakran a városban, rövid utakra is használjuk, a rácsatlakozó modulok segítségével ételt-italt, mellékhelyíséget kínáló Next ezekre az esetekre fölösleges. Leendő gyártói azonban azt javasolják, egy magántulajdonban levő Nextet osszunk majd meg egy adott csoporttal, a családdal vagy barátokkal. Hosszú utakra meg tökéletes lehet egy mozgó szoba.

Kimaradt?