Hamarosan érkezik az első okostermosz

Az legújabb okoskütyü külsőleg egy közönséges, bár kissé futurisztikus kávés termoszra hasonlít, és 70 ezer dollár környékén jár az a kampány, amelyben az Indiegogon gyűjtik a pénzt a megvalósítására.

A termosz alján találjuk a hőfok precíz beállítására szolgáló gyűrűt. A beállított hőmérsékletet mutató pontmátrix kijelző rejtetten lapul az Ember (Parázs) nevű készülék oldalán, a rendszer bekapcsolásához pedig csak meg kell érinteni a gyártó logóját.

A 350 ml-es hasznos térfogatú edény belsejében egy mikroprocesszor vezérelt hűtő- és fűtőrendszer lapul (az előbbi fázisváltáson alapul), az Ember ezek segítségével állítja be gyorsan és pontosan a belső folyadék hőmérsékletét, amelyet aztán komoly szigetelés és persze a két órányi működésre elég energiát tároló akkuval tart is. Az utóbbi töltésére egy vezeték nélküli töltővel szerelt talp szolgál.

A termoszban Bluetooth-rádió is van, amelyen keresztül az okostelefonon futó appal tud kommunikálni, amely nemcsak a hőmérséklet beállítására képes, hanem profilokat is elmenthetünk – írja a geeks.hu.

Egy okostermosz 109 dollárba kerül jelenleg, a szállítással együtt, megjelenése jövő áprilisra várható, az akkori ár pedig 150 dollár lesz.

Kimaradt?