Reklámmal támasztanák fel az asztali számítógépek piacát

Az Intel és a Microsoft újra régi fényében szeretné látni a számítógépet, ezért gyártók bevonásával széleskörű kampány indul a közeljövőben.

A PC hasznosságára szeretnék felhívni a figyelmet, illetve arra, hogy egy modern gép milyen változatos feladatok elvégzésére lehet alkalmas. A „PC Does What?” címmel futó programot a héten jelentik be a nagyközönségnek, ami után televízióban, online felületeken és nyomtatott kiadványokban lehet majd találkozni a reklámokkal.

Az Intel legutóbbi felmérései szerint 500 millió olyan PC van használatban jelenleg a világon, ami öt éves, vagy annál régebbi, ezért bizonyos feladatok elvégzésére már nem alkalmasak és valószínűleg a rajtuk futó oprendszer is elavult.

Van remény

Gartner legutóbbi adatiból az derült ki, hogy a júliustól szeptemberig tartó periódus alatt 73,7 millió PC talált gazdára. Ez lényegesen rosszabb adat a tavalyihoz képest, hiszen akkor majdnem 80 milliós eladást produkáltak a gyártók.

A mostani visszaesés mögött nagyrészt a dollár más valutákkal szemben mutatott durva erősödése áll, amit a szállítók kénytelenek beépíteni az áraikba. A Windows 10-zel szerelt új gépek piaca is csak az év vége felé fog beindulni, ami szintén dobhat majd a számokon. Végül maguk a felhasználók is bizakodóbbak, mivel a Gartner mérései szerint a fogyasztók az előttünk álló 12 hónapban sokkal inkább valószínűsítik egy új PC, mint egy táblagép beszerzését (50 kontra 21 százaléka a válaszadóknak) – írja a bitport.hu.

Kimaradt?