Decemberben érkezik a Windows 10 mobilos kiadása

A Microsoft ugyan bemutatta új készülékeit, de a meglévő példányok csak decemberben frissülnek. A szoftver által támogatott, már jelenleg is kapható készülékek csak valamivel később, a novemberre tervezett hivatalos megjelenés után kerülnének sorra.

Egy közzétett listán a Lumia 930, a Lumia 830, a Lumia 735, a Lumia 640 XL, a Lumia 640, a Lumia 540, a Lumia 535, a Lumia 532, a Lumia 435, valamint a Lumia 430 szerepel, hiszen a hardveres követelmények között a legalább 8 GB-os belső tárolót említik, a szoftveres oldalon pedig a Lumia Denim verzióra (8.10.14219.341) van szükség. 

A gyártók listáját a kisebb súlyvesztés ellenére továbbra is a Samsung vezeti, ők még mindig 39 százalékot birtokoltak, a második helyen pedig a picit erősödő Apple található a maga 16,2 százalékával. A mobil operációs rendszerek versenyében hasonló a sorrend, itt világszinten szintén harmadik a redmondi cég, habár a Microsoft több országban is a második helyen szerepel, itt pedig több európai ország mellett néhány felemelkedő állam is helyet kapott a felsorolásban.

A Kantar Worldpanel felmérése a Windows Phone, pontosabban a Microsoft előretörését mutatjja, legalábbis az öt nagy európai piacon. Az augusztusban lezárult periódus számai ugyanis azt jelzik, hogy a brit, a francia, az olasz, a német, illetve a spanyol piacon a cég több okostelefont tudott értékesíteni, mint számos, korábban jóval erősebb szereplő, hiszen itt a harmadik helyet sikerült megkaparintaniuk a maguk 10,6 százalékos piaci részesedésével, leszorítva a dobogóról a Sony-t, amely egy évvel korábban szintén ekkora szeletet mondhatott magáénak, mára azonban ez 7,1 százalékra olvadt - írja az sg.hu.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?