Népszerű romániai bloggerek találkoznak Kovászna megyében

Október 3 és 5. között 11 romániai online naplóíró vesz részt a Kovászna Megye Tanácsa és Kovászna Megye Turizmusáért Egyesület által szervezett Kovászna megyei információs kiránduláson, amely a régió turisztikai potenciálját hivatott hangsúlyozni. A látogatást követően kerül sor Kovászna megye online környezetben – blogokon és közösségi hálózatokon – való népszerűsítésére.

A hétvégén a Kovászna megyébe meghívott bloggerek betekinthetnek Székelyföld történetébe, megismerkedhetnek a székelyföldi művészettel, zenével és táncokkal, gasztronómiával, mesterségekkel és hagyományokkal. A vendégek, akiket az olaszteleki Daniel-kastélyban szállásolnak el, már az első napon meglátogatják a kisbaconi vízimalmot, a vargyasi Daniel-kastélyt, valamint Kálnoky gróf miklósvári kastélyát, ahol ötórai teára várják őket.

A látogatók interaktív kapcsolatba léphetnek a műhelyeikben dolgozó kézművesekkel, megnézhetik és lefényképezhetik a háromszéki hagyományos népművészeti termékeket, amelyekről utólag blogjaikban számolhatnak be. Október 4-e borvízkóstolóval kezdődik a kovásznai Elvira-forrásnál, amit később a hatolykai borvizes kezelőközpontnál és mofettánál tett látogatás követ. A gelencei Szent Imre-templom freskói, valamint a maksai Benke-kúria is a látnivalók listáján szerepel vasárnap, de ott szerepel a két hagyományos faluban, Haralyban és Csernátonban tett látogatás is. A napot székely táncok bemutatója és nemzetközi versenyeken díjnyertes pálinka kóstolása zárja.

A meghívottak az utolsó napot az Európa Kulturális Fővárosa 2021 címért pályázó városban, Sepsiszentgyörgyön töltik. Beszélni fognak a projekt vezetőivel, majd meglátogatják a Székely Nemzeti Múzeumot.

Kimaradt?