Így lehet eleve leállítani a maguktól induló Facebook-videókat

A Facebook a napokban elkezdte bevezetni, hogy a hírfolyamban a videók maguktól induljanak el, ha a görgetésben elérünk hozzájuk. Mint mindig, ha a Facebook változtat valamin, most is sok felhasználó háborodott fel az újításon. Aggodalomra azonban semmi ok, ha valakit zavarna, könnyen kikapcsolhatja a Beállításoknál.

Aki inkább maga szeretné eldönteni, mikor kezdjenek el ugrálni állatok-emberek a keretben, annak nincs más dolga, mint bemászni a jobb felső sarokban a Beállításokba, ott a bal oldal alján a Videókra kattintani, és a Videók automatikus lejátszása nevű beszédes opciót átállítani arra, hogy „kikapcsolva" – írja az Index.

Ez nem csak a webes változatra vonatkozik, mobilon is ugyanígy lehet kikapcsolnia az új funkciót. Ott azzal a szokásos opcióval bővülnek a lehetőségei, hogy a ki- és bekapcsolás mellett azt is be lehet állítani, hogy csak wifivel induljanak a videók. A Facebook egyébként azt írja, hogy „a felhasznált adatmennyiség a videó megtekintésével töltött időtől függ". Vagyis automatikus lejátszásnál is csak addig fogy a net, amíg tovább nem görgetünk.

Kapcsolódók

Kimaradt?